Projecten in portefeuille

Winkelcentrum Tolberg | Roosendaal

Winkelcentrum Tolberg is een compact (circa 4.700 m²) wijkwinkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen. Het winkelcentrum dateert uit eind jaren ’80 en is gelegen in Tolberg, een grote woonwijk aan de zuidwestkant van Roosendaal. Samen met een gevarieerd scala aan wijkvoorzieningen – waaronder een wijkgebouw, een basisschool, een gymzaal en medische diensten – vormt het winkelcentrum het hart van de wijk. 

Winkelaanbod
Tolberg biedt onderdak aan de supermarkten Albert Heijn en Plus (beide circa 1.500 m²), diverse food-gerelateerde speciaalzaken, een Gall & Gall, een bloemist, een drogisterij, een damesmodezaak, een kantoorboekhandel met PostNL servicepunt, een kapsalon en een snackbar. 

Verzorgingsgebied
Het verzorgingsgebied wordt gevormd door de woonwijk Tolberg (ruim 12.000 inwoners) en – in mindere mate – de aanpalende woonwijk Groot-Kroeven (ruim 11.000 inwoners).

Ontwikkelopgave

Om het winkelcentrum aantrekkelijker en toekomstbestendig te maken, heeft WPRI een gefaseerd herontwikkelingsplan uitgewerkt dat voorziet in een ruimtelijke en functionele versterking. De eerste fase van dit plan – het uitbreiden van de Plus supermarkt met 400 m² en het afsluiten van een nieuwe huurovereenkomst met Plus Vastgoed – is eind 2013 afgerond. De volgende fasen van het project voorzien onder meer in het:

  • toevoegen van 1.200 m² winkelruimte ter uitbreiding van het aantal winkelunits tot circa 20
  • verrijken van het aanbod met ontbrekende branches op het gebied van dagelijkse boodschappen, versspecialiteiten en extra horecavoorzieningen
  • verbeteren van de uitstraling en herkenbaarheid van het gebouw
  • verhogen van de verblijfskwaliteit en de sociale veiligheid
  • opwaarderen van het winkelcentrum tot ‘huiskamer’ van de wijk
  • uitbreiden van de parkeervoorzieningen tot 279 gratis parkeerplaatsen en herinrichten van de openbare ruimte

Dit zal resulteren in een compact (circa 5.950 m² bvo) en eigentijds overdekt wijkwinkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen met een eigen identiteit in de vorm van een levendig erf met een dorps karakter als verblijfs- en ontmoetingsplaats voor de wijk.