Projecten in portefeuille

Winkelcentrum Duinzigt | Den Haag

Winkelcentrum Duinzigt is een compact (circa 5.500 m²) boodschappencentrum dat dateert uit de jaren ’70. Het winkelcentrum is gesitueerd rond het autovrije Willem Royaardsplein in Duinzigt, een van de buurten van de Haagse wijk Benoordenhout.

Winkelaanbod
Naast een Albert Heijn supermarkt (2.000 m²) omvat het winkelcentrum een drogist (Etos), een groenten- en fruitzaak, een bakker/lunchroom, een brasserie, een toko, een chinees restaurant, een kapsalon, een opticien en een stomerij. Drie ambulante ondernemers (bloemen, vis/snacks en döner/pizza) op het plein completeren het aanbod.

Verzorgingsgebied
Het primaire verzorgingsgebied beslaat een groot deel van Benoordenhout (ruim 13.500 inwoners). Tot het secundaire verzorgingsgebied behoren diverse omliggende wijken en buurten en de randen van Wassenaar en Scheveningen. Ook zijn in de directe omgeving ruim 2.500 fte’s werkzaam.

Ontwikkelopgave

Doordat investeringen meer dan 20 jaar zijn uitgebleven, is het winkelcentrum momenteel sterk gedateerd en onvoldoende aantrekkelijk voor bezoekers, ondernemers en omwonenden. Renovatie en een zowel ruimtelijke als functionele versterking zijn dan ook essentieel om winkelcentrum Duinzigt weer levensvatbaat en toekomstbestendig te maken. WPRI heeft daarom een ingrijpend herontwikkelingsplan uitgewerkt dat onder meer voorziet in het:

  • slopen van vrijstaande winkelpaviljoens en de huidige Albert Heijn-locatie
  • realiseren van twee nieuwe winkelgebouwen (totaal circa 4.200 m²) voor verplaatsing van de supermarkt (circa 2.300 m²) en vestiging van aanvullende branches
  • renoveren en uitbreiden (circa 500 m²) van de bestaande winkelstrip
  • realiseren van 39 drie- en vierkamer koopappartementen
  • bouwen van een ondergrondse parkeergarage (156 plaatsen)
  • herinrichting van het plein met (onder meer) een winkelpaviljoen en een kiosk

Uitvoering van dit plan transformeert winkelcentrum Duinzigt tot een aantrekkelijk, gevarieerd én toekomstbestendig wijkwinkelcentrum met een compleet en eigentijds winkelaanbod voor de dagelijkse boodschappen en diverse aanvullende branches.

Meer weten?
Bezoek dan de website van winkelcentrum Duinzigt.