Gedelegeerde projecten

Market Plaza | Bruinisse

Het Zeeuwse familiebedrijf Market Plaza Group is sinds de jaren ’70 actief in retail. Onder de naam Market Plaza exploiteert het bedrijf in Bruinisse en Burgh-Haamstede –aan weerszijden van Schouwen-Duiveland – drie succesvolle winkelformules voor de dagelijkse boodschappen: Albert Heijn, Etos en Gall & Gall. WPRI adviseert en begeleidt de exploitant/eigenaar met betrekking tot de uitbreiding van de supermarkt en de herontwikkeling van de locatie Dreef/Nieuwstraat in Bruinisse. Met deze uitbreiding wordt ruimte geboden aan de groeiambities voor Market Plaza Bruinisse.

Winkelaanbod
In Market Plaza Bruinisse zijn de drie winkelformules momenteel onder één dak gehuisvest: Albert Heijn (0.000 m²), Etos (0.000 m²) en Gall & Gall (0.000 m²). Daarnaast biedt Market Plaza een breed en verrassend assortiment bijzondere streekproducten van ondernemers ‘om de hoek’, waaronder wijnen, bieren, likeuren en vruchtensappen, vlees en vleeswaren, mosselen, ambachtelijk brood, jam en chutney, drop, mosterd, mayonaise en – uiteraard – Zeeuwse mosselen . Het totale winkeloppervlak bedraagt circa 0.000 m².

Ontwikkelopgave

De herontwikkeling vindt plaats op de locatie Dreef-Nieuwstraat in Bruinisse, waar voorheen een autobedrijf en een supermarkt waren gevestigd. In het Masterplan van de gemeente Schouwen-Duiveland speelt deze locatie een belangrijke rol bij het realiseren van een compact centrum met een concentratie van winkelvoorzieningen tussen de Dreef en het Dorpsplein/Kerkplein en de Nieuwstraat als verbindende straat.

De herontwikkeling omvat de volgende fasen (zie afbeelding): 

  1. Uitplaatsen Etos en Gall & Gall naar een nieuw winkelgebouw (maximaal 450 m²) met drie appartementen op de eerste verdieping.
  2. Vergroten Albert tot circa 1.740 m² door beperkte (circa 200 m²) nieuwbouw aan de voorzijde en toevoeging van de vrijgekomen winkelruimten van Etos en Gall & Gall.
  3. Nieuwbouw commerciële units (circa 300 m²) voor kleinschalige detailhandel en/of andere functies, negen appartementen en een winkelpand met bovenwoning.
  4. Herinrichten het openbaar gebied en parkeerplaats

Planning
Het plan verkeert in de VO-fase, terwijl het ontwerpbestemmingsplan in januari 2019 ter visie zal gaan. Indien de omgevingsvergunning rond de zomer van 2019 wordt verleend, kan de oplevering van fase 1 en 2 vóór de zomer van 2020 worden verwacht.