Projecten in portefeuille

Winkelcentrum Het Stroink | Enschede

Winkelcentrum Het Stroink is een compact (circa 4.000 m² bvo) overdekt buurtwinkelcentrum dat dateert uit midden jaren ’70. Het Stroink ligt centraal in Stroinkslanden, een van de wijken van het stadsdeel Enschede-Zuid en de groenste wijk van Enschede. Samen met een apotheek, een medisch centrum, drie basisscholen, een peuteropvang en een tankstation vormt het winkelcentrum het kloppende hart van de wijk.

Winkelaanbod
Naast trekkers als een Albert Heijn supermarkt (1.500 m²) en twee drogisterijen (Etos en Kruidvat) zijn in het winkelcentrum diverse food-gerelateerde speciaalzaken, een kapsalon, een bloemenzaak, een winkel voor dier-, tuin- en hobbybenodigdheden, een snackbar en een Primera met PostNL servicepunt en aanvullende services gevestigd.

Verzorgingsgebied
Het primaire verzorgingsgebied wordt gevormd door de wijk Stroinkslanden (circa 11.000 inwoners), maar ook bewoners uit omliggende wijken en het aangrenzende buitengebied komen voor de dagelijkse boodschappen en de aantrekkelijke speciaalzaken graag naar Het Stroink.

Ontwikkelopgave

Gemeente Enschede streeft een fijnmazige structuur met levensvatbare winkelcentra na. Het Stroink wordt daarom opgewaardeerd van buurt- naar wijkwinkelcentrum. Het winkeloppervlak zal hiertoe worden vergroot tot circa 5.750 m². Met het aantrekken van een nieuwe Aldi supermarkt is een belangrijke functionele versterking inmiddels gewaarborgd. Daarnaast omvat de ontwikkelopgave onder meer het:

  • verder versterken van de branchering door verbreding van het winkelaanbod voor dagelijkse boodschappen en versspecialiteiten
  • verduurzamen en moderniseren van het gebouw, zowel exterieur als interieur
  • verbeteren van de zichtbaarheid van de entrees
  • herinrichten van het openbaar gebied, oplossen van verkeersnelpunten en verruimen van de parkeermogelijkheden

Het geheel van maatregelen resulteert in een uitnodigend overdekt wijkwinkelcentrum met een veelzijdig aanbod voor het winkelend publiek en een goed ondernemersklimaat voor de winkeliers. 

Meer weten?
Bezoek dan de website van winkelcentrum Het Stroink.