Sinds afgelopen week kunnen (startende) ondernemers en particulieren in winkelcentrum De Passage in Duiven voor een symbolisch bedrag hun eigen winkel-voor-één-dag huren. Het nieuwe winkelconcept – heel toepasselijk ‘WisselWinkel’ genoemd – is een initiatief van eigenaar WP Retail Invest.

Creatieve aanpak van leegstand
“Zoals veel mensen wel weten, zijn we al enkele jaren in samenspraak met onder meer de gemeente bezig met het ontwikkelen van een gedegen verbouwingsplan voor De Passage”, licht managing partner Roderik Lüschen van WP Retail Invest (WPRI) toe. “De grootste ingreep concentreert zich hierbij op het rechterdeel van het winkelcentrum, waar we al geruime tijd met leegstand te kampen hebben. Vanwege de aankomende verbouwing is het echter lastig om de leegstaande winkelunits aan deze kant van het winkelcentrum structureel in te vullen. Dat is spijtig, want lege passages zijn natuurlijk niet aantrekkelijk. Met de WisselWinkel willen we daarom proberen om de passages rondom Kruidvat en de Hema weer wat gezelliger en levendiger te maken. Daarom hanteren we ook een symbolische huurprijs van slechts € 25,00 per dag.”

Laagdrempelig concept
Het concept van de WisselWinkel is bewust zo laagdrempelig mogelijk gehouden. De winkelruimte is basic, maar netjes ingericht met – onder meer – een toonbank, diverse kledingrekken, kasten en presentatietafels en een paskamer. Om de winkel te huren, kan online een datum worden gereserveerd. Nadat online de huur en de borg zijn betaald, ontvang de huurder een reserveringsbevestiging met een unieke cijfercode. Daarmee kan op de gereserveerde dag de sleutel van de winkel uit de sleutelkluis bij de ingang worden gehaald. Vervolgens kan de huurder de hele dag over de winkelruimte beschikken. “Het enige dat je als huurder dus nog hoeft te doen, is de winkel vullen met de spullen die je wilt verkopen en klanten binnen te lokken”, aldus Lüschen.

Aantrekkelijke variatie
De nieuwe WisselWinkel is met name bedoeld voor de verkoop van nieuwe en (goede) gebruikte kleding, accessoires, sieraden, speelgoed, huisraad, boeken, cd’s of vinyl. “Bij vergelijkbare concepten van andere winkelcentra in den lande zien we dat deze artikelen het meest in trek zijn”, aldus Lüschen. “Maar eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos, al hebben we wel enkele restricties ingebouwd voor producten die we niet bij de WisselWinkel vinden passen.”

Diverse huurmogelijkheden
Om de WisselWinkel zo aantrekkelijk en gevarieerd mogelijk te houden, geeft WPRI het liefst zoveel mogelijk verschillende ‘ondernemers-voor- één-dag’ de kans om de winkel te huren. “Maar als iemand de winkel bijvoorbeeld een vaste dag in de maand wil huren, is dat ook prima. Uiteindelijk gaat het ons er vooral om dat we een beetje reuring in de passages rondom Kruidvat en de Hema creëren.”

Succesvolle start
Roderik Lüschen van WP Retail Invest bevestigt dat het concept van de WisselWinkel vooralsnog lijkt aan te slaan. “In het eerste weekend dat de WisselWinkel open ging, zagen we meteen diverse reserveringen binnendruppelen. Inmiddels staan er tot eind dit jaar al negen dagen ingepland. Dat is een mooi resultaat waar we blij mee zijn.”

 

© Copyright 2019 - WP Retail Invest