Onlangs heeft WP Retail Invest overeenstemming bereikt met Kruidvat over de verhuur van circa 350 m² winkelruimte in winkelcentrum Tolberg in Roosendaal. De huurovereenkomst heeft een looptijd van 5 jaar. De nieuwe winkelruimte wordt medio oktober opgeleverd, zodat Kruidvat nog voor het eind van dit jaar haar deuren in Tolberg kan openen. Dat hiermee in een belangrijke behoefte wordt voorzien, blijkt wel uit het feit dat de aankondiging van de komst van Kruidvat op de Facebookpagina van het winkelcentrum binnen een week méér dan vijfhonderd positieve reacties opleverde.

Goede balans tussen landelijk filiaalbedrijf en couleur locale
WPRI streeft voor haar winkelcentra naar een gezonde mix van landelijke filiaalbedrijven en sterke lokale ondernemers, met name gericht op de dagelijkse boodschappen. Met de komst van Kruidvat voegt WPRI – naast Plus, Albert Heijn en Gall & Gall – nu dus een vierde grote publiekstrekker toe aan het winkelcentrum. Kruidvat vormt bovendien een zeer welkome aanvulling op de branchering, waarin een goede drogist al geruime tijd ontbrak.

Complex project met logistieke uitdagingen
WPRI is sinds 2012 eigenaar van winkelcentrum Tolberg, maar pas in juli 2021 kon er – na een lange en intensieve periode van voorbereidingen – worden gestart met de bouwwerkzaamheden. De herontwikkeling was dan ook een logistieke uitdaging, met gefaseerde bouwplanningen en tijdelijke verplaatsingen van huurders. Mede dankzij de inspanningen van de bouwpartners – in het bijzonder Bouwgroep Moonen en Havik projectmanagement – beginnen de puzzelstukjes inmiddels in hoog tempo in elkaar te vallen en zijn de contouren van het nieuwe winkelcentrum al goed zichtbaar. Naar verwachting zullen de laatste werkzaamheden begin 2023 worden afgerond.

Inmiddels zijn de contouren van het vernieuwde Tolberg – inclusief het centrale plein met de bijzondere kapconstructie – al goed zichtbaar.

Zittende huurders tonen zich échte ondernemers
De herontwikkeling en uitbreiding van het winkelcentrum biedt niet alleen ruimte voor verbreding van de branchering door het aantrekken van nieuwe ondernemers, maar geeft ook zittende huurders kansen om uit te breiden. Opvallend is dat veel ondernemers – overwegend familiebedrijven en huurders van het eerste uur – deze kans hebben aangegrepen. “Dit onderstreept ondubbelzinnig dat deze ondernemers veel vertrouwen hebben in de toekomst van ons en hun winkelcentrum. Als eigenaar zijn we uiteraard heel blij me dit nieuwe elan, want deze huurders hebben zich in Tolberg al ruimschoots bewezen en vormen als ‘couleur locale’ echt het gezicht van het winkelcentrum”, aldus managing partner Roderik Lüschen van WPRI.

Eerder dit jaar al verhuisden Cafetaria Tolberg en Kantoorboekhandel Tolberg beide naar een nieuwe en grotere winkelunit. De komende maanden worden zij gevolgd door onder meer damesmodezaak Josha women + accessoires (175 m²), slagerij Antens (220 m²), kapsalon Trend Hairstylers (100 m²). Bloemenzaak Peet’s Bloemenshop verhuist niet, maar vergroot de winkel wel met 40 m².

 

© Copyright 2019 - WP Retail Invest