Begin deze week werd bekend dat winkelcentrum Het Stroink in Enschede – samen met vijf andere aansprekende projecten – is genomineerd voor de eindronde van de Kern Jaarprijs 2021. De winnaar wordt op 9 december a.s. bekendgemaakt tijdens het Kern Jaarcongres in Amsterdam.

Kern Jaarprijs: focus op transformatie en renovatie
De Kern Jaarprijs is de opvolger van de NRW Jaarprijs, die van 1989 tot en met 2020 jaarlijks werd toegekend aan de beste retailontwikkeling van Nederland. Anders dan bij zijn voorganger ligt de focus bij de Kern Jaarprijs echter op transformatie en renovatie. In totaal zijn zes projecten genomineerd voor de allereerste Kern Jaarprijs. Juryvoorzitter René Vierkant hierover: “Het doet ons deugd om zoveel mooie inzendingen te hebben mogen ontvangen. Als jury hebben we vastgesteld dat de inzendingen een mooi palet vormen van de uitdagingen waarmee onze sector wordt geconfronteerd én van de ontwikkelingen die zij doormaakt. Kern staat voor levendige kernen met een mix aan functies, die samen meer zijn dan de som der delen. Deze inzendingen zijn prachtige voorbeelden van hoe je De Goede Kern samen kunt maken. Ik ben superblij om de komende weken met onze deskundige en enthousiaste jury de projecten te bezoeken om uiteindelijk gezamenlijk tot een winnaar te komen.”

Winkelcentrum Het Stroink vormt een baken voor de bewoners van de Enschedese wijk Stroinkslanden

Reactie WPRI: “Blij verrast en vereerd”
“We zijn vanzelfsprekend blij verrast en vereerd dat ons winkelcentrum Het Stroink in Enschede is genomineerd”, stelt managing partner Roderik Lüschen van WP Retail Invest. “De afgelopen paar jaar hebben we in nauwe samenwerking met onder meer Vocus Architecten en gemeente Enschede een ingrijpende herontwikkeling gerealiseerd waarmee Het Stroink is getransformeerd van een sterk gedateerd buurwinkelcentrum tot een bruisend én duurzaam wijkwinkelcentrum. Het Stroink gaat met zijn rieten entreekappen en houten gevelbekleding bovendien harmonieus op in de groene omgeving, verbindt gebruikers, omwonenden en de omliggende bebouwing met elkaar, is duurzaam en heeft toekomstwaarde. Dát maakt dat we Het Stroink zelf – ongeacht of ons winkelcentrum uiteindelijk wint of niet – een heel geslaagd project vinden waar we enorm trots op zijn!”

Winkelcentrum Het Stroink in Enschede-Zuid: duurzaam en perfect passend in de groene omgeving

Over Kern – Centrum voor vastgoedprofessionals
Kern verenigt de makers van het gebouwde hart. In het centrum van een stad of wijk is ruimte om te winkelen, werken, wonen, ontspannen en meer. Alle functies zijn vervlochten met elkaar, in de juiste balans. Kern is hét centrum waar vastgoedprofessionals, overheden en kennisinstellingen elkaar ontmoeten. Van belegger tot huurder, van gemeente tot ontwikkelaar en van financier tot consultant. Samen creëren we waardevolle oplossingen voor levendige kernen. Voor de toekomst, voor morgen en voor vandaag.

De jury van de Kern Jaarprijs wordt dit jaar gevormd door: René Vierkant (Vierders), Erna Traanberg (Traanberg Partners), Frank Quix (Q&A), Gertjan Slob (Locatus), Inge Niks (IXIN), Marcel Reinartz (RMA), Marianne Wesselo (CBRE Investment Management), Marrit Laning (Redevco), Meike Wouters (Klepierre), Micha Candel (Zeeman), Michel Baars (New Horizon), Rick Zijderveld (Gemeente Den Haag) en Wouter Kromkamp (SuperVastgoed).

 

© Copyright 2019 - WP Retail Invest