Op 3 september jl. hebben WP Retail Invest (WPRI) en Anders Invest het winkelcentrum met appartementen “Elshofpassage” te Duiven verworven. Het winkelcentrum omvat ruim 8.900 m² VVO winkelruimte en telt 45 winkelunits, gelegen aan een overdekte passage. Huurders zijn onder meer Albert Heijn (1.950 m²), Kruidvat, Hema, Etos, Holland & Barrett, terStal, Zeeman, diverse horecazaken en regionaal bekende modewinkels. De 38 boven het winkelcentrum gelegen huurappartementen zijn geleverd aan het Anders Invest Huurwoningen Fonds. Verkoper is Syntrus Achmea Real Estate & Finance, handelend namens eigenaar Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen NV.

WPRI heeft de Elshofpassage aangekocht vanuit de ambitie om het winkelcentrum te herontwikkelen. Het winkelcentrum – gelegen in het centrum van Duiven – fungeert als hoofdwinkelcentrum van de gemeente. Gedeeltelijke leegstand, de gedateerde look & feel van de winkelpassage, het beleid van de gemeente Duiven en de jaren geleden door de gemeente in gang gezette gebiedsontwikkeling maken een ingrijpende herpositionering en een duurzame herontwikkeling echter even wenselijk als noodzakelijk. Alleen zo kan adequaat worden ingespeeld op de veranderingen in het winkellandschap en kan het winkelcentrum – passend bij de belangrijke verzorgingsfunctie – beter worden ingericht op de dagelijkse boodschappen en convenienceaankopen. De huidige leegstand biedt daarbij kansen om de structuur met anchor tenants te verbeteren.

WPRI liet zich bij deze acquisitie adviseren door Weebers Vastgoedadvocaten en diverse technische adviseurs. Mr. M. Guerand van Core Notariaat verzorgde het notariële advies, de splitsing in de appartementsrechten van winkels en wonen en de diverse leveringen. Colliers International verzorgde voor verkoper het gehele verkooptraject en de begeleiding van de Vendor Due Dilligence.

Relationship Manager Yusuf Savas van OIMIO, een initiatief van NIBC: “Ik ben er trots op dat wij voor WPRI met succes een beleggingsfinanciering hebben kunnen realiseren die de aankoop en de beoogde herontwikkeling van wijkwinkelcentrum Elshofpassage mogelijk maakt. Dit project – gecombineerd met de ervaring en hands-on werkwijze van WPRI – past naadloos in onze portefeuille.

Anders Invest
Voor Anders Invest is de aantrekkelijkheid van het woningdeel in de Elshofpassage gelegen in het kunnen aanbieden van middeldure huurwoningen in het centrum van Duiven in de directe nabijheid van diverse voorzieningen. Maurits Jansen, partner bij Anders Invest: “We hebben het volste vertrouwen in de herontwikkelingsvisie van WPRI, die absoluut zal bijdragen aan het woongenot van onze huurders.” De appartementen zijn gefinancierd door ABN AMRO.

De 38 huurwoningen zijn opgenomen in het Anders Invest Huurwoningen Fonds.

 

© Copyright 2019 - WP Retail Invest