Afgelopen zomer namen twaalf ondernemers van winkelcentrum Het Stroink in Enschede op uitnodiging van WPRI deel aan een inspiratietour in Amsterdam. Het kijkje ‘over de grens’ leverde niet alleen de nodige gespreksstof op, maar zeker ook goede ideeën in aanloop naar de herontwikkeling door WPRI van het Enschedese winkelcentrum.

Afwisselend programma
Na een comfortabele reis per touringcar vanuit Enschede startte de inspiratietour met een bezoek aan Landmarkt in Amsterdam-Noord, een foodspecialist die verse producten rechtstreeks van lokale boeren, telers en ambachtelijke producenten betrekt. Na de lunch bij Spirit – een restaurant waar dagelijks verse gerechten worden bereid met 100% biologische en vegetarische ingrediënten van het seizoen – werd de tour voortgezet met een bezoek aan de coöperatieve biologische supermarkt Odin.

Tijdens een bezoek aan winkelcentrum Gelderlandplein verzorgde ondernemer Rick Moorman van modezaak House of Men een inspirerende presentatie onder de noemer ‘Een winkelcentrum is geen democratie’. Na een wandeling door de hippe Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk – in 2011 door het winkelpubliek uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van Nederland – werd de inspiratietour afgesloten met een borrel in de Foodhallen, waar meer dan twintig verschillende foodconcepten zijn samengebracht in een oude tramremise.

Stof tot nadenken
Gert-Jan Veldkamp van WPRI: “Net als de ondernemers van Primera Kroezen, Gastrovino Vaneker, AMI Kappers, Keurslager Elzinga, Poelierderij van der Kooi en Kuipers Dier-, Tuin- en Hobbyshop hebben ook mijn compagnon Roderik Lüschen en ikzelf deze trip als zeer inspirerend ervaren. De dag heeft gesprekken op gang gebracht, stof tot nadenken over positionering gegeven én geleid tot een goede samenwerking. En dat is geweldig. Het succes van elk winkelcentrum hangt immers niet alleen af van de individuele kwaliteiten van de huurders, maar ook – of misschien wel juist – van de manier waarop ze samenwerken om voor de klant een optimale winkelbeleving neer te zetten. We zien deze dag dan ook als een mooie opmaat naar de volgende stap: de start van de verbouwing van het winkelcentrum. Wat ons betreft is deze Inspiratietour zeker voor herhaling vatbaar!”

 

© Copyright 2019 - WP Retail Invest