De gemeenteraad van Den Haag heeft donderdag 15 februari jl. met een overgrote meerderheid ingestemd met het Raadsvoorstel Grondexploitatie Winkelcentrum Duinzigt. Daarmee is na 30 jaar plannenmakerij eindelijk de impasse doorbroken en kan WPRI – eigenaar van het winkelcentrum aan het Willem Royaardsplein in de wijk Benoordenhout – haar plannen voor de herontwikkeling van het winkelcentrum nader uitwerken.

Over winkelcentrum Duinzigt
Publiekstrekker van het winkelcentrum is een 2.100 m² grote Albert Heijn, verdeeld over twee verdiepingen. Daarnaast omvat het winkelaanbod speciaalzaken op het gebied van groenten, fruit, brood en banket en zijn in het winkelcentrum een drogist (Etos), een toko, een brasserie, een chinees restaurant, een kapsalon, een opticien, een stomerij en een sauna gevestigd. Op dit moment zijn enkele winkelunits beschikbaar voor verhuur. Het aanbod op het plein wordt gecompleteerd door drie ambulante zaken op het gebied van vis en snacks, döner en bloemen.

Bouwprogramma
Het herontwikkelingsplan van WPRI voorziet onder meer in uitbreiding van het winkeloppervlak van 5.500 m² naar 6.600 m². Hiervan betreft circa 4.500 m² (deels vervangende) nieuwbouw. Naast het winkelprogramma worden 39 drie- en vierkamerappartementen gerealiseerd: 24 stuks in het nieuwbouwcluster tegenover het plein (het ‘Pleingebouw’), 15 stuks op de te herontwikkelen locatie van Albert Heijn (het ‘Kopgebouw’).

Deze laatste appartementen krijgen een eigen parkeervoorziening in de kelder onder het gebouw, voor de overige parkeerbehoefte wordt onder het huidige plein en het nieuwe Pleingebouw een parkeerkelder met 154 plaatsen gerealiseerd. Belangrijke uitdaging daarbij voor de komende maanden is het verkrijgen van goedkeuring van de betrokken VvE’s op de plannen voor de huidige locatie van Albert Heijn en de bovengelegen ruimten op de kop van het gebouw ten behoeve van winkelruimte en appartementen.

 

© Copyright 2019 - WP Retail Invest