Op woensdag 16 mei jl. vond in winkelcentrum Het Stroink in Enschede een inloopavond plaats waar belangstellenden konden kennismaken met de plannen voor de verbouwing en uitbreiding van het winkelcentrum en de daarmee samenhangende herinrichting van het openbaar gebied. Naar schatting maakten een kleine 200 bezoekers van de gelegenheid gebruik om zich aan de hand van plattegronden, schetsen, visuals en impressies een beeld te vormen van de beoogde plannen.

Vertegenwoordigers van WPRI, de architecten en de gemeente Enschede waren bovendien aanwezig om de plannen nader toe te lichten en vragen – onder meer over wijzigingen in de branchering en de toekomstige verkeerssituatie rondom het winkelcentrum – te beantwoorden.

Veruit de meeste bezoekers reageerden positief op de plannen. Na afronding van de werkzaamheden – die naar verwachting begin 2019 van start zullen gaan – zal Stroinkslanden dan ook beschikken over een aantrekkelijk wijkwinkelcentrum met een veelzijdig aanbod, waaronder een Albert Heijn en een (nieuwe) Aldi supermarkt. Het winkelcentrum wordt hiertoe vergroot tot circa 5.750 m² en krijgt bovendien twee uitnodigende nieuwe entrees met rieten kappen. Ook is voorzien in uitbreiding van de parkeercapaciteit tot circa 234 gratis parkeerplaatsen.

In opdracht van WPRI zijn bij deze herontwikkeling onder andere Vocus Architecten (ontwerp gebouw), Blom & Moors (ontwerp openbare ruimte), Monton Projectmanagement en aannemer Akor betrokken.