ENSCHEDE – Eind april jl. heeft WP Retail Invest (WPRI) winkelcentrum Het Stroink in Enschede verworven. Het winkelcentrum omvat circa 4.200 m² winkelruimte en telt twintig units, waaronder trekkers als supermarkt Albert Heijn, Kruidvat, Blokker en Etos. Verkoper is Dulvast Beheer BV, onderdeel van de Elizen Vastgoed Groep uit Twello.

WPRI heeft het winkelcentrum aangekocht met het oog op herontwikkeling en uitbreiding. Het initiatief voor de uitbreiding werd enkele jaren geleden al door verkoper genomen en zal door WPRI – in samenspraak met de zittende huurders en in overleg met de gemeente – verder worden vormgegeven en uitgewerkt. De uitbreiding voorziet onder meer in de vestiging van een tweede supermarkt, waardoor een sterk haltermodel van trekkers wordt gerealiseerd. Voor de tweede supermarkt is discounter Aldi gecontracteerd voor 1.370 m².

01-01-stroink

Door de uitbreiding schaalt het winkelcentrum op van buurt- naar wijkwinkelcentrum, waarmee het verzorgingsgebied wordt versterkt. Inmiddels is de bestemmingsplanherziening voor het planologisch kader van de uitbreiding ter visie gegaan en is er overeenstemming bereikt met de gemeente over de uitgangspunten van de samenwerking. Gelijktijdig met de uitbreiding zal WPRI het winkelcentrum duurzaam renoveren, het openbaar gebied rondom het winkelcentrum herinrichten en het parkeren op maaiveld uitbreiden naar 226 plaatsen. Verwacht wordt dat de gehele herontwikkeling eind 2018 kan zijn gerealiseerd.

WPRI liet zich bij deze acquisitie adviseren door Berk & Levert Makelaardij en voor de financiering (verstrekt door FGH) door Thompson Winkelhagen Real Estate Finance. Mr. M. Guerand van Orsél Notariaat verzorgde de juridische advisering en de notariële werkzaamheden. Colliers International verzorgde de technische due dilligence en is vervolgens ook aangesteld als property manager.

WPRI voert zelf het asset management uit en zal de herontwikkeling zal voor eigen rekening en risico realiseren.

01-02-stroink

Over winkelcentrum Het Stroink
Winkelcentrum Het Stroink is centraal gesitueerd in de woonwijk Stroinkslanden, gelegen aan de zuidoostzijde van de gemeente Enschede. Het winkelcentrum is in de jaren ’80 gerealiseerd als overdekt winkelcentrum van ca. 4.200 m² met twintig units en rondom gratis parkeren voor 168 auto’s. Naast Albert Heijn huisvest het winkelcentrum de landelijke formules Etos, Kruidvat, Primera, Blokker en AMI Kappers. Verder verzorgt een zestal ondernemers in foodspeciaalzaken, slijterij en bloemen voor een sterke couleur locale. Daarnaast zijn in het winkelcentrum een dierenspeciaalzaak, een snackbar en een afhaalpunt van De Buren gevestigd.

Bron: persbericht WP Retail Invest (13-06-2016)