WINSUM – Het verouderde winkelcentrum Obergon in Winsum wordt in 2015 uitgebreid met 512 m² tot 3.020 m² en ondergaat tevens een facelift. De eigenaar – een particuliere belegger – bereikte hierover overeenstemming met gemeente Winsum. Ook de openbare ruimte wordt aangepakt.

Het complex omvat momenteel een supermarkt (Albert Heijn), een modezaak (Ter Stal), horeca, enkele dagwinkels en 21 bovengelegen appartementen. Door het toevoegen van een overdekte passage sluit een nu nog leegstaand gedeelte van het winkelcentrum straks aan op het winkelhart van het complex. Na de uitbreiding in noordelijke richting zal het winkelcentrum ruimte bieden aan een vergrote Albert Heijn, een Ter Stal filiaal en enkele nog nader in te vullen dagwinkels.

Obergon Winsum - 03De gemeente Winsum heeft een passend inrichtingsplan voor de openbare ruimte rondom het winkelcentrum gemaakt. Dit plan voorziet onder meer in betere parkeervoorzieningen. Daarnaast wordt het voorterrein langs het water aantrekkelijker gemaakt, met ruimte voor de weekmarkt.

Compact Real Estate Services uit Hilversum treedt op namens de eigenaar en initieert de herontwikkeling. Ze laat zich daarbij adviseren door WP Retail Invest (WPRI) uit Rotterdam. Het ontwerp is afkomstig van Steven van der Goes architecten uit Rotterdam.

(Bron: persbericht Compact Real Estate Services (14-07-2014)
(Beeldimpressie: WAX – Den Haag)