ROOSENDAAL – Gehuld in een hagelwitte beschermjas – bouwhelm op het hoofd – heeft wethouder Hans Verbraak maandagmiddag de eerste heipaal geslagen voor de uitbreiding van winkelcentrum Tolberg. Pieter-Jan van Gurp van de Plus-supermarkt stond er stralend bij: met de uitbreiding op de plek van de voormalige apotheek wordt zo’n 400 vierkante meter toegevoegd aan de Plus. Een klus die vier tot vijf maanden gaat duren.

Maar daar blijft het niet bij, hopen Roderik Lüschen en Gert-Jan Veldkamp van WP Retail Invest, sinds 2012 eigenaar van het buurtwinkelcentrum. In overleg met de gemeente onderzoekt de ontwikkelaar hoe het centrum verder opgeknapt en uitgebreid kan worden. In jargon heet dat tegenwoordig upgraden.

Foto 01 BN-deStemVeldkamp wil volgend jaar in elk geval beginnen met het bij de tijd maken van de overkapping. Daarnaast wil WP Retail Invest een aanpassing van het bestemmingsplan om in de open ruimte naast de Albert Heijn een nieuw winkelpand neer te zetten. Dat dient twee doelen: uitbreiding van het winkelsegment én het opvullen van de open ruimte. Het is een van de plekken in de buurt waar jongeren weleens rondhangen. ‘Het is de bedoeling om het winkelcentrum af te kunnen sluiten. Nu kan iedereen er na sluitingstijd van de winkels nog door’, weet Veldkamp. Hij benadrukt dat de aanpassingen tijd nodig hebben. De bouw van de nieuwe winkelunit zal niet vóór 2015 zijn beslag krijgen vanwege de procedures rond het bestemmingsplan.

WP Retail Invest richt zich volgens Lüschen vooral op supermarktlocaties in buurtwinkelcentra. ‘Die zijn in de loop der jaren wat vergeten, omdat alle aandacht uitging naar de binnensteden. Maar het zijn wel de plekken waar mensen in de wijk hun dagelijkse boodschappen doen.’ Lüschen en Veldkamp gaan de komende tijd ook met de bestaande ondernemers in winkelcentrum Tolberg praten over hun wensen.

Bron: BN/De Stem (27-08-2013)