ROOSENDAAL – Winkelcentrum Tolberg krijgt een moderne uitstraling. Het startsein voor de werkzaamheden werd gisteren gegeven door wethouder Hans Verbraak van economie en eigenaar-investeerder WP Retail Invest cv uit Rotterdam. De eerste activiteit is een uitbreiding van de Plus Supermarkt met 400 m² vloeroppervlakte. De werkzaamheden hiervan zullen eind 2013 gereed zijn.

Het bestaande winkelcentrum uit de jaren negentig is vorig jaar door WP Retail Invest cv verworven en bestaat uit circa 4.700 m² winkelruimte voor de dagelijkse boodschappen. De opknapbeurt van de gehele passage komt tegemoet aan de wens van de winkeliers. De eigenaar heeft samen met wUrck Stedenbouw en Architectuur een voorlopig ontwerp ontwikkeld voor een betere uitstraling van het winkelcentrum. Het ontwerp besteedt ook aandacht aan een verbetering van de sociale veiligheid in en om deze locatie.

Foto 02 winkelunitEr wordt nog onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van het creëren van een winkelgebouw op het plein naast de Albert Heijn. Het zou gaan om winkelruimte op de begane grond en de gymzaal op de eerste verdieping en daarvoor moet het huidige bestemmingsplan worden aangepast. WP Retail Invest cv en de gemeente zullen eerst een overeenstemming moeten bereiken over het voorlopig ontwerp van het winkelgebouw. Als het bestemmingsplan eind 2014 is aangepast, dan kan het plan vanaf 2015 worden uitgevoerd.

Bron: persbericht Gemeente Roosendaal (26-08-2013)